Pannon Textil-Ruhaipari Klaszter

Oktatás

A Pannon Textil-Ruhaipari Klaszterben kiemelten foglalkozunk az  iparágat érintő oktatás,  szakképzés helyzetével a Nyugat-dunántúli régióban. Közvetítetjük a tagvállalataink véleményét a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (RFKB) felé a könnyűipart érintő szakképesítések tekintetében. Az RFKB döntés eredményének közvetítésével kívánjuk biztosítani a szakképzett munkaerő utánpótlást az ágazat számára a régióban, amely ösztöndíjat biztosít a könnyűipari képzésekben tanuló diákoknak.  A könnyűipari szakmák megismerésének érdekében kapcsolódtunk be korábban egy nemzetközi projektbe,  ahol az óvodás korosztálytól a középiskolás korosztályig tananyagfejlesztések és oktatási anyagok készültek az ÖKO-alapanyagok feldolgozhatóságának megismerésére, a termékek használatára, tisztítására vonatkozóan. A projektben készült tananyagokkal és egyéb segédeszközökkel a könnyűipari szakmák hatékonyabb beiskolázását szeretnénk elősegíteni.

A Klaszterben, tagvállalatainkkal valamint partnereinkkel közösen minden évben nagy hangsúlyt fektetünk az országos szintű  „Szakma Kiváló Tanulója” verseny szponzorálására; legyen szó az előválogató és a döntő alapanyag szükségletéről vagy a helyezettek díjazásáról és azok  ünnepélyes átadásáról. Folyamatosan figyelemmel kísérjük és támogatjuk a hátrányos helyzetű tanulók előmenetelét, képzését, elhelyezkedését, amely úgy gondoljuk, hogy példa értékű lehet mások számára is.

Célunk emellett, hogy a tagvállalataink szakember szükségleteit folyamatosan nyomonkövessük, és bekapcsolódjunk a felnőttképzés rész- és alap-szakképesítéseibe, az új OKJ szakmai és vizsgakövetelményeinek figyelembevételével.

Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot.